Investiţie în IMM-uri – directă şi intermediere pentru investitori străini

Pentru a se dezvolta, afacerile au în permanenţă nevoie de investiţii şi uneori acestea sunt blocate de anumiţi factori cum ar fi o garanţie mai puţin solidă, risc sporit datorită faptului că afacerea se află la început, o conjunctură externă nefavorabilă sau un preţ prea mare al creditului care ar facilita investiţia.

Integra îşi propune să investeasca în astfel de afaceri, în limita capitalului disponibil. Investiţiile se fac urmându-se un set de criterii de eligibilitate, Integra rezervându-şi dreptul de a selecta afacerile în care se implică.

De asemenea, Integra sprijină întreprinzătorii şi prin facilitarea întâlnirii acestora cu oameni de afaceri străini care doresc să investească în România pentru a veni în ajutorul acelor întreprinzatori care doresc sa facă din afacerile lor insule de integritate. Sprijinim cu prioritate acei întreprinzatori care aplică principii de morală creştină afacerile lor şi care au o viziune de implicare în comunitate într-un fel sau altul.

Integra se implica atât financiar prin investiţie în afacerea respectiva cât şi în alte moduri. Astfel, Integra poate ajuta întreprinzătorii să întocmeasca planul de afacere, proiecţiile financiare, previziunile de flux de numerar şi alte documente necesare încheierii tranzacţiei, precum și consultanță în scrierea de proiecte europene.

Până în prezent, investiţiile realizate de catre Integra şi partenerii straini s-au situat în intervalul 20.000 – 200.000 euro pe afacere.