Articol preluat din Wall Street http://www.wall-street.ro/articol/Careers/205058/esentiale-pentru-afacerea-ta-5-lectii-nepretuite-pentru-antreprenorii-la-inceput-de-drum.html

Aproape 90% dintre afacerile noi esueaza, se arata intr-un articol de pe Forbes. Desi multe persoane considera ca pentru a atinge succesul in business ideea este cea mai importanta, in realitate strategia este mereu factorul esential si cel care face diferenta intre o afacere esuata si una profitala. Iata cateva lectii pretioase pentru cei care vor sa porneasca pe drumul antreprenoriatului:

1. Protejeaza-te inca de la inceput. Ce trebuie sa stii

In business exista o multime de riscuri pe care trebuie sa le iei in calcul. Daca le recunosti existenta si te protejezi de ele, sansele de reusita cresc enorm. Unii specialisti vorbesc despre un numar de 13 asigurari necesare unui business mic. Desigur, alegerea iti apartine, insa, daca nu vrei sa inchei toate aceste asigurari, trebuie sa te protejezi macar de neprevazut cu astfel deasigurari de bunuri.

Asa cum poti vedea, asigurarile de bunuri acopera costurile legate de reparatia sau de inlocuirea proprietatii in cazul mai multor situatii neprevazute, si chiar cele provocate de intreruperea afacerii intr-un caz iesit din comun. Este imperativ sa iti iei aceste masuri de protectie, daca vrei sa ai un start bun si o baza solida in afacerea ta.

2. Aduna in jurul tau oamenii potriviti

Una dintre lectiile care iti vor garanta succesul este cea legata de echipa pe care o alegi sa te ghideze spre succes. Oamenii, chiar si cei al caror rol ti se pare lipsit de importanta, sunt cei care iti cladesc businessul. Daca nu ai grija ca fiecare dintre ei sa fie o persoana de baza si un profesionist adevarat, nu vei avea o fundatie trainica.

Foarte multe persoane care pun pe picioare o afacere aleg oamenii doar dupa criterii financiare, insa pe termen lung pierderile pot fi enorme. Este vital ca inca de cand faci primii pasi in lumea businessului sa ai langa tine partenerii pe care sa te poti baza.

3. Nu te opri niciodata din invatat

Citeste, mergi la cursuri de specialitate, urmareste conferinte online, asculta audi-book-uri. Indiferent ce se va intampla cu afacerea ta, daca nu te opresti niciodata din invatat ai garantia unui viitor asigurat. Numai informandu-te vei fi la curent cu ce se intampla in domeniul tau. Mai mult decat atat, chiar si cartile care nu sunt neaparat direct legate de aria ta de activitate te ajuta sa-ti largesti orizonturile si sa privesti unele situatii din perspective noi.

4. Fii mereu pregatit pentru schimbare

In prezent, businessurile care nu se adapteaza schimbarilor sunt sortite esecului. Avansul tehnologiei influenteaza aproape orice domeniu si il transforma periodic. Este foarte important sa fii mereu pregatit sa abordezi lucrurile intr-o alta maniera, sa fii la curent cu tehnologiile care ar putea sa iti schimbe procesul de lucru sau calitatea serviciilor pe care le furnizezi.

5. Nu subestima concurentii

Chiar si daca ai o idee originala si crezi ca esti primul care ofera un anumit produs sau serviciu, concurenta si va face simtita prezenta mai devreme sau mai tarziu. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa o subestimezi. Trebuie sa fii mereu cu un pas mai in fata, lumea businessului este plina de povesti in care proverbiala testoasa a castigat intrecerea cu iepurele. Urmareste ce face concurenta si nu inceta sa evoluezi.

Please follow and like us:
13Dec