În data de 23 noiembrie 2015 a avut loc examinarea celor 14  persoane care au participat la cursul de Expert accesare fonduri europene și de coeziune oferit de către Asociația Integra România prin proiectul “Oportunități pentru viitor prin șanse egale”.

Examenul a avut o parte teoretică ce a constat în completarea unui test grilă, iar la partea practică s-au format4 grupe ce au susținut 2 proiecte de finanțare pentru microîntreprinderi și 2 proiecte cu finanțare POSDRU:

  1. Servicii de croitorie pentru transformarea hainelor nevandabile în produse vandabile prin adăugarea de materiale și broderii. Pentru realizarea acestui obiectiv e nevoie de o investiție în tehnologie prin achiziționarea unui utilaj care să realizeze aceste operațiuni. Acest serviciu va duce totodată la reducerea deșeurilor
  2. Fabricarea de peleți prin achiziționarea unui utilaj performant pentru confecționarea și prelucrarea peleților.
  3. Îmbunătățirea serviciilor educaționale prin creșterea relevantei educației universitare pentru studenți din domeniile Sociologie, Management și Marketing la nivel de licență și masterat cu 60 de persoane  pe o perioadă de 18 luni.
  4. Creșterea competențelor profesionale în domeniul îngrijirilor paliative a unui număr de 270 de persoane în decursul a 18 luni. Aceasta va asigurarea accesului egal pentru ocupare și la construirea unei cariere profesionale și totodată va duce la creșterea numărului de pacienți asistați cu 20% în termen de 2 ani de la data finalizării proiectului.

Toate persoanele evaluate au reușit să treacă cu bine examenul. Felicitări absolvenților!

Diplomele obținute sunt recunoscute de Agenția Națională pentru Calificări (ANC).

Proiectul “Oportunități pentru viitor prin șanse egale” este derulat de Fundația Filocalia în parteneriat cu SC Grupul de Presă Medianet SRL, SC SIVECO SA, Fundația pentru Dezvoltare Economică şi Integrare Europeană și Asociația Integra Romania.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”.

 

Please follow and like us:
24Nov