Articol preluat din Wall Street http://www.wall-street.ro/articol/Money/206190/util-calculeaza-ti-singur-cheltuielile-si-economiile-in-2017.html

Ionut Sisu

Fisierul este atasat acestui articol. De asemenea, acesta poate fi accesat/copiat/descarcat via Google Docs, la ACEST LINK.

Nu incercati sa editati direct fisierul in Google Docs, ci folositi optiunea “Fisier > Faceti o copie…” sau “Fisier > Salveaza ca > Microsoft Excel”.

Cum se completeaza:

  • Fiecare rand reprezinta o zi a anului 2017, iar ceea ce trebuie sa faceti este sa completati cheltuielile (daca este cazul in ziua respectiva) intr-una dintre cele sase celule aferente fiecarei zi (coloanele C – H ).
  • Al doilea si ultim lucru pe care trebuie sa il faceti este sa completati Veniturile si Sumele Economisite/Investitite cel putin o data pe luna (coloanele N si O).
  • Daca de exemplu in ianuarie aveti un salariu total de 2.000 de lei, completati respectiva suma in ziua incasarii in coloana “Venit” (coloana N). Daca in respectiva luna ati si reusit sa economisiti, sa zicem, 100 de lei, completati respectiva suma in coloana “Cont de economii/investitii” (coloana O).
  • Toate celelalte sectiuni ale tabelului se vor autocompleta in functie de cheltuielile si veniturile pe care le aveti in fiecare luna.

Note si explicatii:

  • Intre sectiunea de cheltuieli si cea de venituri (coloana J) veti putea vedea o evidenta a cheltuielilor totale pe care le-ati avut la fiecare categorie in luna respectiva, precum si cheltuielile totale din acea luna.
  • Dupa sectiunea de venituri si economii (coloana P) veti regasi cateva statistici cu privire la respectiva luna: cati lei/ora ati castigat (presupunand ca lucrati dupa un program standard de 8 ore/zi si 5 zile/saptamana), cat ati economisit in acea luna, veniturile totale din acea luna, precum si castigul sau pierderea neta din acea luna (venituri – cheltuieli lunare).
  • Completarea coloanei “Sursa bani” (coloana M) este optionala. Personal, aici prefer sa trec sursa venitului din acea luna (de exemplu: salariu, castiguri din dobanda bancara, investitii, jocuri de noroc, bonusuri primite, restituiri de bani, etc)
  • La finalul tabelului (randurile 366 – 395) veti gasi mai multe statistici despre veniturile, economiile si cheltuielile din anul 2017. Tot aici veti putea sa va stabiliti si o tinta de economii pe care vreti sa o atingeti anul acesta si veti putea vedea in timp real cat de aproape sunteti de atingerea acesteia.

Cititi mai mult despre economisire si planificarea finantelor personale in sectiunea noastra dedicata: Scoala de Bani

Please follow and like us:
28Apr